Bevers

Voor wie?

Bevers zijn kinderen van 5 jaar tot ongeveer 7 jaar. Zodra de bever naar groep 4 van de basisschool gaat, vliegt het kind na de zomervakantie in principe ook over naar de volgende speltak, de welpen. 

Waar en wanneer?

De bevers draaien hun opkomsten op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Tussendoor hebben we pauze met limonade en een koekje. Meestal zijn de opkomsten gewoon bij scouting Zona waar we buiten kunnen rennen en spelen. Bij slecht weer doen we binnen leuke activiteiten in ons beverlokaal. Af en toe gaan we ook naar het bos of ergens anders op avontuur. Twee keer in het jaar gaan we een nachtje logeren op ons eigen vertrouwde terrein en we sluiten het seizoen af met een weekendkamp. 

Op avontuur in Hotsjitonia 

Het themaverhaal van de bevers speelt zich af in het dorp Hotsjitonia. Een dorp met veelzijdige inwoners, waarvan een aantal door de leiding zelf wordt gespeeld. Deze personages nemen de bevers mee op avontuur door verhalen te vertellen en door opdrachten en activiteiten te ondernemen die op de verhalen aansluiten. Bij de beverspeltak spelen de kinderen in een herkenbaar en samenhangend verhaal en zo wordt onbewust hun ontwikkeling gestimuleerd. 

Bij scouting Zona speelt de beverleiding Noa, Keet Kleur, Professor Plof en Rozemarijn, maar we gaan ook op bezoek bij de andere bewoners van Hotsjitonia, zoals Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker en Sterre en Steven Stroom. Door het jaar heen behandelen we tijdens de opkomsten verschillende activiteitgebieden: Sport & Spel, Internationaal, Buitenleven, Uitdagende scouting technieken, Expressie, Identiteit, Samenleving en Veilig & Gezond. Zo zorgen we voor een afwisselend programma dat aansluit bij de belevingswereld en ontwikkeling van de bevers. 

Kom je ook?

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken bij de bevers? Je bent van harte welkom op een van onze opkomsten. Bevers mogen drie keer komen kijken voor ze besluiten om lid te worden van de scoutinggroep. Mail hiervoor naar bevers@scoutingzona.nl

Voorstelrondje

Ik ben Professor Plof, samen met Rozemarijn ben ik te vinden in onze boerderij. Al mijn proefjes doe ik in de Kas, want nadat de boerderij bijna ontploft was mocht dat niet meer binnen. Het allerliefst doe ik de hele dag niks anders dan uitvinden, proefjes en experimenten. Voor alle problemen probeer ik de oplossing te vinden. En dit gaat bijna altijd goed👩🏻‍🔬 Mijn lievelingskleur is zwart omdat alle andere kleuren hier mooi bij passen. En het liefst ben ik bezig met proefjes en experimenten met het menselijk lichaam. 

Ik ben Rozemarijn en woon samen met met professor Plof op onze gezellige boerderij. Ik ben dol op koken en het verzorgen van planten en bloemen. Ik help graag met het organiseren van feestjes en word heel blij van cake versieren en het maken van kunstwerken van spaghetti en macaroni. Ik ben ook heel goed in ehbo zoals pleisters plakken en leren hoe je veilig om kan gaan met kookspullen en vuur. Mijn lievelingskleur is blauw. En mijn lievelingsplant is de madelief. 

Ik ben Keet Kleur. Samen met mijn moeder Fleur woon ik in een gezellig en kleurrijk huis. Het liefst ben ik creatief bezig; schilderen, knutselen of zelfs houtbewerken. Dingen versieren of nieuwe kunstwerken maken, ik vind het allemaal geweldig. Het liefst zo groot en kleurrijk mogelijk. Mijn lievelingskleur is geel omdat het zo lekker vrolijk is en mijn lievelingseten is een kleurrijke fruitsalade (het liefst gemaakt door Rozemarijn). 

Ik ben Noa en ik woon in een klein kasteeltje vol met kleuren, muziek en heel veel boeken. Ik hou van voorlezen, koken en knutselen. Koken en knutselen doe ik graag met Rozemarijn en Keet kleur! Verder reis ik graag naar verre landen en daar leer ik van alles over de hele wereld. Mijn lievelingsland is Italië, daar hebben ze de lekkerste pasta’s. Pasta is namelijk mijn lievelingseten. Een lievelingskleur heb ik niet, ik vind ze allemaal even mooi 🌈