Explorers

Bij de explorers krijg je steeds meer ruimte om zelf je talenten te ontwikkelen. Je bepaalt je eigen avontuur en maakt zelf plannen, natuurlijk in samenwerking met anderen van je afdeling. Je moet samenwerken, luisteren, praten en beslissingen nemen. Ook je zomerkamp organiseer jezelf. Explorers gaan op expeditie. Wildkamperen, zwerven in Zweden, zeilen in Zeeland of een speeltuin bouwen in Noord-Ierland, kanoën in Canada. Zo leer je van alle culturen in de wereld, je bent tenslotte lid van een internationale vereniging.

De explorers hebben elke zaterdagmiddag vanaf 13:00 tot en met 16:00 opkomst. Lijkt het je leuk om een keer een opkomst mee te draaien of heb je nog vragen? Mail dan naar explorers@scoutingzona.nl of neem persoonlijk contact op met de begeleiding van de explos.

Begeleiding

Echt leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding is er natuurlijk wel. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goede begeleider staat niet aan de kant te kijken, maar doet actief mee.