Begeleidingsteam

Echt leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding is er natuurlijk wel. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goede begeleider staat niet aan de kant te kijken, maar doet actief mee.

Jesper(teamleider)

857032_844467748960536_3178376539043300844_o[1]Van mijn 22 jaar ben ik al 18 jaar lang lid bij scouting zona. Ook buiten zona om ben ik actief met andere scouting elementen bezig geweest, waaronder de HIT en de 21ste Wereld Scout Jamboree in Engeland. Laatst genoemde was een zeer leuke en unieke ervaring en vertel daar graag verhalen over. Ik heb leiding gegeven aan de bevers, wat uiteindelijk overging naar de ochtend welpen. Toen de ochtend welpen samengingen met de middagwelpen was ik ook al explo begeleiding en gezien dat de opkomst tijden van de explorers dezelfde is als de welpen, ben ik gestopt bij de welpen. Momenteel ben ik in de derde jaar van begeleiding voor de explorers. Ik werk bij de Brand Oil (texaco) en werk ook voor mezelf als beginnend stemacteur.

Melvin van Melzen

IMG_4556Al sinds mijn 8e ben ik lid van scouting Zona. Het begon allemaal bij de welpen en via de scouts, explorers, pivo’s tot de stam, ik heb ze allemaal gehad behalve de bevers. Sinds mijn 16e ben ik ook actief als hulpleiding en later ook als volledig leiding. In 2008 heb ik mijn leidingerkenning voor de speltak scouts behaald. Ik heb ooit de beverspeltak opgezet en een jaartje leiding van geweest om weer terug te gaan naar de scouts als teamleider. Nu ik wat minder tijd heb vanwege mijn studie in Eindhoven (construction management and engineering) ben ik part time explorerbegeleiding. Binnen de vereniging ben ik ook nog actief als secretaris en vice-voorzitter van de groepsraad en zorg ik voor de website. Naast scouting maak ik graag foto’s, ben gek op computer hardware en gadgets. Leuk feitje, mijn verjaardag is op 22 februari net als die van Sir Lord Baden Powell (de oprichter van Scouting). Ik heb een gezonde koffieverslaving (zwart graag) en praat graag met mensen over van alles en nog wat.