Scouts

De scouts zijn jongens en meiden van 11 tot en met 15 jaar. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus vooral op het samenwerken en samenspelen, maar ook op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en –vaardigheden.

De scouts hebben elke zaterdagmiddag vanaf 13:00 tot en met 16:00 opkomst. Lijkt het je leuk om een keer een opkomst mee te draaien of heb je nog vragen? Mail dan naar scouts@scoutingzona.nl of neem persoonlijk contact op met de scoutsleiding.

Wat doen de scouts?

De opkomsten bij de scouts zijn erg gevarieerd. Zo zijn de scouts bezig met pionieren, hike’s en droppingen lopen, vuur maken, houthakken, koken, bosspellen als levend stratego en vele andere activiteiten. Bij de scouts wordt er in patrouilles gewerkt. Een patrouille is een groepje van ongeveer zes scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De patrouille wordt geleid door de patrouilleleider (PL) en de assistent patrouilleleider (APL).