Kampen

Voor de scouts worden per jaar meestal een stuk of vijf kampen georganiseerd. Het is niet verplicht om op alle kampen mee te gaan maar dat is natuurlijk wel het leukst.
Alle kampen op een rijtje:

JOTA

Wanneer: 3e weekend van oktober

JOTA, de Jamboree On The Air. Het is van oudsher een internationaal scouting weekend waarbij men via radio contact met elkaar legt. Samen met een zendamateur proberen wij dan contact te leggen met verschillende scoutinggroepen. Tegenwoordig hoort hier de JOTI ook bij, waarbij we via het internet communiceren met elkaar.

Tijdens het kamp zijn we vooral bezig met communicatietechnieken en doen we een spannend nachtspel.

Sinthike

Wanneer: rond 5 december

Onze jaarlijkse grote hike. We lopen in totaal zo’n 20 tot 25 km gedurende de 2 dagen. Onderweg zul je getest worden op je navigatievaardigheden met kompas, kaart en GPS.  Ook worden de scouts getest op  routetechnieken zoals bolletje-pijltje, de strippenkaart en de helicopterroute.

Onderweg komen de scouts langs verschillende posten met opdrachten. Uiteraard is er ook een post met lekkere chocolademelk om je op te warmen.

‘s Avonds is er na het avondmaal ruimte voor een gezellig programma, meestal suprises uitpakken, in een heerlijk verwarmde ruimte. Kortom een gezellige tijd met de goedheiligman.

Winterkamp

Duur: 2 nachten
Wanneer: eerste weekend van de voorjaarsvakantie

Het kamp voor de echte bikkels. In dit weekend gaan de scouts overleven op een primitief kampterrein. De scouts slapen in een zelfgebouwde shelter of tent en zullen zich helemaal moeten over laten aan de natuur. We koken op open vuur en doen een spannend nachtspel in het bos.

Scoutingwedstrijden

Wanneer: 2e of 3e weekend april

De regionale Scouting Wedstrijden. Tijdens dit weekend strijden de beste patrouilles uit onze subregio De Graafschap om de eerste plaats.  Welke scoutinggroep wint er dit jaar?

Het is een weekend gevuld met uitdagingen en leuke activiteiten. Er moet worden gekookt en een korte sketch wordt opgevoerd tijdens de bonte avond. Dit alles wordt door een onpartijdige jury beoordeeld.

De winnaar verzekerd zichzelf van deelname aan de LSW, de Landelijke Scouting Wedstrijden!

Intercamp

Duur: 3 à 4 nachten
Wanneer: Pinksteren

Een internationaal kamp wat jaarlijks georganiseerd wordt in Europa. De scouts leren andere scouts uit heel Europa kennen. Ze komen in contact met andere culturen. De scouts kunnen insignes swoppen en de lokale omgeving verkennen. Ook worden er heel veel activiteiten georganiseerd en wordt er een food-festival gegeven. Het intercamp is een van de leukste en indrukwekkendste kampen binnen de scouts-tijd.

Kijk hier voor meer informatie over intercamp.

Zomerkamp

Duur: 7 nachten
Wanneer: 1e week zomervakantie, regio midden Nederland

Het toppunt van het jaar voor iedere scout! Een week lang op kamp naar een locatie in binnen of buitenland. De leiding verzorgt deze week een compleet programma, geheel in thema. Scouts slapen in tenten en koken zelf. Er wordt meestal een bonte avond, een hike en een spannend nachtspel georganiseerd.