Kampen

Voor de scouts worden elk jaar meestal vijf kampen georganiseerd. Het is niet verplicht om op alle kampen mee te gaan maar dat is natuurlijk wel het leukst.
Alle kampen op een rijtje:

JOTA

Wanneer: 3e weekend van oktober

JOTA, Jamboree On The Air. Van oudsher een internationaal scouting weekend waarbij men via radio contact met elkaar legt. Tegenwoordig hoort hier de JOTI ook bij, waarbij men via het internet chat.

Sinterklaashike

Duur: 1 a 2 nachten
Wanneer: eerste weekend na 5 december

Onze jaarlijkse 2-daagse hike. We lopen in totaal zo’n 25 km in 2 dagen. Onderweg zul je getest worden op je navigatievaardigheden: kompas, kaart, GPS, etc.
Uiteraard zijn er onderweg ook posten om je op te warmen en je aan het puzzelen te zetten voor het volgende deel van de hike. ‘s Avonds is er na het avondmaal ruimte voor een gezellig programma in een heerlijk verwarmde ruimte.

Winterkamp

Duur: 2 nachten
Wanneer: eerste weekend van de voorjaarsvakantie

Het kamp voor de echte bikkels. In dit weekend gaan de scouts overleven op een primitief kampterrein. De scouts slapen onder een zeiltje en zullen zich helemaal moeten over laten aan de natuur. Elk jaar heeft het winterkamp een ander thema.

SSW

Wanneer: 2e of 3e weekend april

Subregio Scouting Wedstrijden. Tijdens dit weekend strijden de beste patrouilles uit onze (sub)regio om de eerste plaats. Welke scoutinggroep wint er dit jaar?
De winnaar verzekerd zichzelf van deelname aan de LSW, de Landelijke Scouting Wedstrijden!

Intercamp

Duur: 3 nachten
Wanneer: Pinksteren

Een internationaal kamp wat jaarlijks georganiseerd wordt in Europa. Ieder jaar neemt een ander land de organisatie op zich. Kijk hier voor meer info over intercamp.

Zomerkamp

Duur: 7 nachten
Wanneer: 1e week zomervakantie basisschool, midden NL

Het toppunt van het jaar voor iedere scout! Een week lang op kamp naar een locatie in binnen of buitenland. De leiding verzorgt deze week een compleet programma, geheel in thema.