Sinthike 2013

Hieronder vindt je de infobrief van de sinthike die de scouts wederom gaan lopen. Onze eigen diehard winterse feestmaand wandeltocht. Klik op de titel of afbeelding om de nieuwsbrief te lezen.

Daar is die dan! De langverwachte nieuwsbrief voor de SintHike. We hopen dat alles te vinden is in deze mail, maar mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag.

Wat is de Sinthike?

De sinthike is een jaren lange traditie welke sinds vorig jaar weer nieuw leven is ingeblazen. In het thema sinterklaas trekken we dit jaar de veluwe op om aldaar van de prachtige natuur te genieten. Ondertussen gebruik je de echte analoge routetechnieken en loop je gezellig zingend met je groepje door de bossen. Je houdt een logboek bij en op de posten kan je laten zien wat je allemaal in huis hebt. Aan het einde van de tocht krijgt het groepje met het beste resultaat een plaatsje op de gouden mijter!

Aanmelden maar ook graag afmelden!

Ons aanmeldformulier kan gebruikt worden om door te geven dat je meeloopt, dat je alleen naar de surpriceavond komt maar ook als je niet komt kan je dit hier, heel graag zelfs, doorgeven.

Zaterdag 7 december, startlocatie

Zaterdag om 9 uur verzamelen we bij sportpark De Veldkant in Eerbeek aan De Veldkantweg 10. Laat het ons weten als vervoer een probleem is, dan gaan we samen op zoek naar een oplossing.

Surpriceavond

Zaterdagavond vanaf 8 uur zullen we met de surprices beginnen. Dit zal op de overnachtingslocatie gebeuren. Scouts die niet meelopen zijn natuurlijk ook van harte welkom! Hoe laat we precies klaar zijn ligt aan de sfeer en gezelligheid maar we verwachten om ongeveer 11 uur klaar te zijn. We gaan aanstaande zaterdag 30 november lootjes trekken, als je er niet bent laat het dan weten dan zorgen wij dat je in de hoge hoed terecht komt. Iedereen maakt een surprice met gedicht en cadeautjes voor 5 euro voor de gene die je getrokken hebt.

Overnachtingslocatie

We overnachten bij Scoutinggroep Valeouwe in Loenen. Het adres is: Lonapark 10. De groep is te vinden bij de parkeerplaats van een voetbalvereniging.

Zondag 8 december

Zondagmiddag om 2 uur zouden de scouts allemaal het thuishonk Fort Boudesteijn weer gehaald moeten hebben.

Insignes

Er zijn twee insignes te behalen. Het 100% insigne en het 200% insigne.

Het 100% insigne

Door de sinthike uit te lopen voor 100% verdien je het insigne 100%.

Het 200% insigne

ls je de volledige hike weet af te leggen met bepakking van 17,5 % van je eigen gewicht of meer dan verdien je een 200% insigne. Het is natuurlijk het stoerst als je de hele hike uitloopt en al je spullen zelf hebt meegenomen. Mocht het toch te zwaar zijn kan de tas achtergelaten worden bij een post en ga je verder voor het 100% insigne.

De gouden mijter

De groepjes worden beoordeeld op: Samenwerking, posten, logboek, tijd nodig om de hike te lopen en originaliteit. Het beste groepje wint de gouden mijter en krijgt de titel beste groepje van sinthike 2013! De namen van het groepje komen, net als bij de gouden pollepel, op de gouden mijter. De gouden mijter is in het scoutslokaal te bewonderen.

Groepjes

We gaan in groepjes van 3 a 4 scouts lopen.

Kosten en betaling

Deelnemen aan deze prachtige tocht en surpriceavond kost 32 euro 50 per persoon. Als je alleen aan de surpriceavond meedoet zijn de kosten 5 euro. Niet mee doen is gratis, maar wel het minst leuk.

Betalen graag uiterlijk 5 december door middel van een bankoverschrijving. Bankgegevens: NL87 INGB 0007 8785 40 tnv ZONA onder vermelding van Sint Hike 2013 en de naam van de scout.

Denk aan

• Slaapspullen (matje en slaapzak)
  • Goede rugtas (bij voorkeur met een frame)
  • Houdt rekening met het weer en de kleding keuze
  • Stevige waterdichte schoenen (GEEN laarzen!)
  • Minimaal 2 paar schone sokken (1 voor zondag en 1 reserve)
  • Logboek en pen, potloden etc.
  • Lunchpakketje voor zaterdag.
  • Zaklamp
  • Zakmes
  • Flesje drinken voor onderweg
  • Mobiele telefoon voor noodgevallen
  • Bord, mok, bestek, theedoek

• Knip je teennagels
  • Doe goed passende sokken aan
  • Doe goed passend schoenen aan en knoop ze (niet te) stevig dicht
  • Zorg ervoor dat je schoenen goed ingelopen zijn
  • Neem lichte spullen mee
  • Water werkt beter tegen dorst dan frisdrank
  • Energiesnoepjes (dextro) kunnen voor een opkikker zorgen als je moe wordt
  • Drink veel! Ook als het koud is heb je veel vocht nodig.
  • Ga bij een korte pauze van minder dan 10 minuten niet zitten
  • Doe je schoenen niet uit als je pauzeert maar doe je voeten omhoog
  • Zing onderweg!
  • Geniet van de omgeving en de gezelligheid
  • Vergeet het logboek niet bij te houden
  • Zorg dat je tas stevig op je rug zit
  • Als de rugzak te zwaar op de schouders rust, kan het helpen je heupband (indien aanwezig) strakker te verstellen. Vraag gerust om hulp van de leiding bij de start, dan stellen we jou tas optimaal af.

Tijdens en voor de hike zijn we bereikbaar via de gebruikelijke kanalen.

Scouts@scoutingzona.nl