Welpen – levend cluedo & veel kijkers

Vandaag, 20 juni 2020, begonnen de welpen weer met een grote groep, erg leuk dat er zoveel enthousiaste vriendjes en vriendinnetjes meekomen. Balou vertelde een spannend verhaal, de verjaardagstaart van shere khan was geplet net nu wij hem wilden verassen met een surprise party. Hier vind je ons hele verhaal van de gebeurtenissen rondom de verdwenen taart.

Shere Khan is bijna jarig. De leiding weet dat en heeft stiekem een taart voor hem gebakken. Het is een chocoladetaart met aardbeien erbovenop. Want Kaa had gehoord dat Shere Khan echt gek is op chocolade en op taarten. Hij had Shere Khan een keer een chocolade reep zien eten en gehoord dat hij taart had gehad en dit allebei heel lekker vond.

De aardbeien waren het idee van Jacala want aardeien zijn rood en Shere Khan vindt rood een hele mooie kleur. Met z’n allen, behalve Shere Khan, hebben ze in het holst van de nacht de taart gebakken. De volgende dag was het zo ver. Shere Khan was jarig. ’s Ochtends heeft hij z’n welpenblouse extra mooi gestreken en een nieuwe knoop gelegd in zijn koningsblauwe das. Met stiekem toch best wel wat verwachtingen vertrekt hij op z’n fiets naar scouting.

Eenmaal aangekomen ziet hij dat de rest van de leiding er al is. Maar ze feliciteren hem niet. Ze doen net alsof het een normale opkomst is. Hij voelt teleurstelling in zich opkomen. Vorig jaar hadden ze hem direct begroet en omhelst om hem te felicteren én had hij een bijzonder zakmes gekregen dat hij sindsdien altijd meeneemt naar de scouting. Wat hij niet weet is dat die ochtend de rest van de leiding had bedacht dat het leuk zou zijn om Shere Khan te verrassen. Daarvoor was het nodig om eerst te doen alsof ze het waren vergeten dat hij jarig was, zodat hij daarna extra verrast zou zijn.

Kaa had die ochtend de taart achterop z’n fiets meegenomen naar scouting en ergens verstopt zodat Shere Khan hem niet per ongeluk zou vinden. Toen Mysa aan Kaa vroeg waar hij de taart had neergezet wist Kaa dit ineens niet meer. Hoe kan hij zo stom zijn om zoiets belangrijks te vergeten? Jacala kwam ook aangelopen en keek vol enthousiasme en verwachting naar het plannetje dat uitgevoerd zou worden zodra Shere Khan er zou zijn. Baloe was een beetje laat, zoals altijd, maar had er ook veel zin in. Raksha en Bagheera waren er al een poosje om de opkomst voor te bereiden maar hadden niet meegekregen dat Kaa en de rest er al waren.

Toen ook zij kwamen aanlopen en het gezicht van Mysa zagen wisten ze dat er iets niet goed zat. Kaa was dapper genoeg om toe te geven dat hij echt niet meer wist waar hij de chocolade taart met aardbeien had verstopt. Schiet op zei Jacala, straks komt Shere Khan en dan moeten we die taart laten zien. Plots wist Kaa het weer! Hij had hem in het welpenlokaal neergezet, hij wist het zeker. “Pfff jeetje Kaa, had je dat niet even eerder kunnen zeggen?”, zei Raksha. Oh daar komt Shere Khan al! Snel doe alsof er niks aan de hand is.

De leiding deed alsof het een doodnormale opkomst was en zag dat Shere Khan wat teleurgesteld was. Het plannetje werkte! Na de opkomst lokte ze Shere Khan richting het welpenlokaal. Voor de gesloten deur stonden ze met z’n allen bij elkaar. Waarom staan we hier zo met z’n allen? Vroeg Shere Khan, kan ik niet gewoon naar huis? “Gefeliciteerd!!” riep iedereen tegelijk en ze gooiden de deur van het welpen lokaal open.

Maar… er was geen taart te zien! Na een uur zoeken vinden ze eindelijk de taart…. Maar hij is helemaal plat, zo plat als een dubbeltje.

Wat is hier gebeurd? Door wie, waar en hoe kan dit?