Welpen

De kinderen van 7 tot 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Opkomst: Elke zaterdag van 13.00 tot 15.30 uur
Leeftijdsgroep: 7 tot 11 jaar
Leiding: Wiebe Piers (teamleider), Fanny Poteau, Gerrit Jan Fokkert, Wieke Berger, Daan te Nijenhuis, Gertjan van Pelt en Jelle Doorn

Contactwelpen@scoutingzona.nl

Ben jij 7 tot 11 jaar?

Vind jij het leuk om als welp allerlei avonturen te beleven in de rimboe? Bij scouting leer je speciale scouting-knopen, hoe je voor je eigen eten kan zorgen of hoe een kompas werkt. Dit leer je allemaal van de bewoners van de jungle, de leiding. Als je welp wordt bij Scouting leer je nog veel meer over jezelf en de natuur om je heen! Wil je meer weten over wat wij tijdens een opkomst doen? Lees hieronder hoe onze programma’s er zoal uit zien of bekijk wat voor een kampen we jaarlijks beleven.

Programma

Elke opkomst verzint de leiding een programma. Door elke keer iets anders te doen houden we het interessant. Zo werken we elk jaar aan een vaardigheidsinsigne, lopen we tochten met routetechnieken, bouwen hutten en doen spelletjes op ons terrein en in het bos. Maar we doen veel meer om een gevarieerd programma te krijgen. Elk jaar doen de welpen verschillende activiteiten, van kampen tot speciale opkomsten zoals een bezoek aan de brandweer, sterrenwacht of een ander leuk uitje.

Installatie

Na de zomer en aan het begin van het jaar installeren we de leden die nieuw zijn bij onze welpengroep. Na de installatie krijg je van ons de installatietekens voor op je welpenblouse. Kijk hier voor meer info over het welpenuniform.

Ga je mee op avontuur?

Ben je al benieuwd geworden naar hoe het is  om een welp te zijn? Mail dan gerust naar welpen@scoutingzona.nl voor meer informatie en om een afspraak te maken om te komen kijken.