Kampen

JOTA

Weekendkamp waarbij het draait om het communiceren met andere scoutinggroepen door middel van zenden: Jamboree On The Air.

Sinterklaas

Rond 5 december is er een mooie verrassing als Sinterklaas en zijn pieten op bezoek komen met pepernoten.

15241811_1803673413233621_916294732085358885_n

Jungledag

Op deze dag komen welpen van verschillende groepen in de omgeving samen om spelletjes te doen en elkaar te leren kenen.

Zomerkamp

De eerste week van de zomervakantie gaan de welpen naar een andere locatie op kamp. Soms gaan we samen met de scouts en explorers. Afgelopen zomerkamp moesten de welpen een stel tovenaars en heksen helpen om een missende pagina uit een toverboek terug te vinden. Naarmate de pagina langer zoek bleef, liep de spanning op en begonnen de beschuldigingen over en weer te vliegen. Uiteindelijk is het de welpen gelukt het toverboek weer compleet te maken en de schuldige te ontmaskeren. Zowel de welpen als de leiding vonden het een groot succes!

Weekendkamp

Kamp voor welpen waarbij het programma georganiseerd wordt rond een bepaald thema. Zo kregen de welpen vorig jaar bezoek van Wickie de Viking en zijn bemanning. Vanwege de vergrijzing had Wickie dringend nieuwe Vikingen nodig en de welpen wilden hem zeker helpen. Het laatste weekendkamp kwamen de welpen in het Narni-B van koning Soleil terecht. Normaal is het altijd lekker warm in Narni-B, maar de gemene ijskoningin had de thermometer op -40 graden gezet en het was aan de welpen om haar te stoppen. Met hulp van de welpen werd de sleutel van de thermometer weer gevonden en kon koning Soleil zijn geliefde land weer opwarmen, waarna hij het goedmaakte met de ijskoningin.

IMG_1665IMG_1615IMG_1566

Afgelopen mei kwamen de welpen in het oude Egypte terecht. Farao Toetie was erg blij met deze gasten en organiseerde gelijk een feestje. Zijn adviseur raadde dit sterk af omdat ook het land nog geregeerd moest worden, maar Toetie en de andere Egyptenaren trokken zich hier niets van aan en samen met de welpen hielden zij een spetterende disco. De volgende ochtend was het raak, er was een mummie ontsnapt! De bewaker van de farao wist niet hoe hij het moest oplossen en ook de adviseur zat met zijn handen in het haar. De mummie was dan misschien niet altijd te zien, het resultaat van zijn ontsnapping wel. Er kwamen telkens meer Egyptenaren met gekke groene vlekken doordat zij ziek waren geworden van de mummie. Even leek de mummie ongrijpbaar maar op de zondag was het de welpen toch gelukt hem te pakken te krijgen en terug in zijn sarcofaag te stoppen!

IMG_1959IMG_2125