Kampen

Zelfstandigheid

Op kamp gaan kan best wel spannend zijn, ons enthousiaste leidingsteam zet zich daarom elk jaar in om kampen te organiseren waar iedereen zich thuis voelt. Er zijn jaarlijks meerdere kampen variërend van een weekend op eigen terrein tot het hoogtepunt van elke welp; zomerkamp. Doorgaans heeft elk kamp zijn eigen speciale thema, dit thema wordt als een rode draad door het programma geweven. Gedurende het jaar bouwen wij door middel van weekendkampen met één of twee overnachtingen langzaam op naar het zomerkamp dat 4 overnachtingen telt. Hieronder een aantal voorbeelden van themakampen die ieder jaar georganiseerd worden.

JOTA

Duur: 2 nachten
Wanneer: 3e weekend van oktober

Het derde volle weekend van oktober doen wij met onze hele scoutinggroep jaarlijks mee aan de JOTA. Dit is een weekendkamp op ons terrein met 1 overnachting waarbij het draait om het communiceren met andere scoutinggroepen. Dit doen wij door middel van zenden met radiomasten, de afkorting staat dan ook voor; Jamboree On The Air. De welpen doen tijdens dit kamp spelletjes in het teken van zenden, zo leren zij bijvoorbeeld morsecode of seinen met vlaggen. Een radiozendamateur op locatie helpt ons door middel van een grote zendmast contact te leggen met groepen over heel de wereld.

Winterkamp

Duur: 1 nacht
Wanneer: februari

In februari organiseren wij ons winterkamp, dit is best afzien maar gelukkig kunnen we binnen in ons clubgebouw warm slapen. Afgelopen jaar kwamen de welpen in het Narni-B van koning Soleil terecht. Normaal is het altijd lekker warm in Narni-B, maar de gemene ijskoningin had de thermometer op -40 graden gezet en het was aan de welpen om haar te stoppen. Met hulp van de welpen werd de sleutel van de thermometer weer gevonden en kon koning Soleil zijn geliefde land weer opwarmen, waarna hij het goedmaakte met de ijskoningin.

Zomerkamp

Duur: 4 nachten
Wanneer: eerste week van zomervakantie regio midden Nederland

De eerste week van de zomervakantie reizen de welpen ieder jaar af naar een clubgebouw van een andere scoutinggroep in de buurt van Warnsveld. Voor het hoogtepunt van ieders scoutingjaar; zomerkamp! Ook dit kamp speelt zich af in een thema, afgelopen jaar bijvoorbeeld moesten de welpen een stel tovenaars en heksen helpen om een missende pagina uit een toverboek terug te vinden. Naarmate de pagina langer zoek bleef, liep de spanning op en begonnen de beschuldigingen over en weer te vliegen. Uiteindelijk is het de welpen gelukt het toverboek weer compleet te maken en de schuldige te ontmaskeren. Zowel de welpen als de leiding vonden het een groot succes!

Weekendkamp

Duur: 2 nachten
Wanneer: mei

In de lente organiseren wij een weekendkamp waarbij de welpen twee nachten overnachten op ons eigen clubgebouw, dit doen zij als voorbereiding op het zomerkamp. De leiding zorgt voor een leuk en uitdagend programma, afgelopen jaar begaven de welpen zich in luilekkerland, de groenteboer had het zwaar toen iedereen meteen op de snoepkraam afdook. De welpen hebben de inwoners van luilekkerland geleerd hoe gezond eten ook lekker kan zijn en we hebben samen veel leuke sportoefeningen en spelletjes gedaan.