Leiding

Om de opkomsten en kampen te organiseren is er het leidingteam, zij maken het programma en treffen de nodige voorbereidingen om kampen en opkomsten zo leuk mogelijk te maken. Het leidingteam bestaat momenteel uit negen gemotiveerde vrijwilligers: Josha (de teamleider),  Kayla, Joris, Gerrit Jan, Wiebe, Lotte, Daan, Sjoerd en Wieke. Graag stellen wij ons even voor.

Joris (Sahi)

Hoi, ik ben Joris, Sahi is mijn welpen naam. Op mijn 8e ben ik begonnen met scouting. Ik ben lid geworden via een vriend en na de Welpen, Scouts en Explorers ben ik met een jaar of 17 gaan helpen bij de Welpen met leiding geven, enthousiast geraakt en leiding geworden bij de Welpen. Een andere hobby van mij is EHBO, ik ben hier actief mee bezig, mag graag mensen helpen en laten zien wat je allemaal kunt doen om te helpen.
Ik volg een opleiding tot industrieel lakverwerker en ben hier ook werkzaam in bij een groot meubelconcern, die het winkelinterieur maakt voor winkels wereldwijd.

Kayla (Baloe)

Hoi, ik ben Baloe. Vanaf mijn 6e zit ik bij scouting, eerst als kabouter, toen gids, sherpa, pivo en nu als Stam en Welpenleiding. Op dit moment woon ik in Groenlo samen met mijn vogeltjes, mijn vriendje en zijn visjes. Het leukste aan scouting vind ik om de kinderen te leren (gezond) te koken: Welpen merken dan dat ze eigenlijk heel goed eten kunnen maken, en stiekem best groenten lusten!

Josha (Louie)

Ik ben op 7 jarige leeftijd bij de Welpen van scouting Zona gegaan, toen destijds nog in het Warnsveldse bos in het oude gebouw. Na doorgestroomd te zijn naar de Scouts en later de Explorers ben ik naar de stam gegaan, de leeftijdsgroep na de Explorers samen met leiding van de andere speltakken. Na een tijdje minder actief te zijn geweest bij scouting ben ik bij het leiding team van de Welpen betrokken door Sebastiaan en Joris door een paar keer mee te helpen. Hierdoor bleek dat ik het toch erg leuk vond om leiding te zijn van de Welpen en besloot ik om actief leiding te worden.

Wieke (Raksha)

Hallo, ik ben Wieke, maar de welpen noemen mij Raksha. Ik studeer bestuurskunde in Nijmegen en ben actief lid bij mijn studievereniging, daar ga ik graag naar de borrels en activiteiten. Toch probeer ik om tussen het leren (en feesten) door ieder weekend weer op het terrein te kunnen zijn. Zelf ben ik ook als welp bij scouting Zona gekomen en ik hoop de welpen van nu een net zo leuke tijd te bezorgen als die ik heb gehad op scouting. Momenteel zit ik bij de Pivo’s en kan ik mij een leven zonder scouting niet meer voorstellen. Naast scouting ben ik vrijwilliger bij de kerk en zit ik in de hoofdleiding bij YMCA Zutphen als spelencoördinator. Omdat dit vrijwilligerswerk is, moet ik helaas ook gewoon werken. In mijn (zelfbenoemde) vrije tijd luister en maak ik graag muziek, vooral met mijn gitaren en ukelele ben ik vaak in de weer. Bij de welpen vind ik het voornamelijk leuk om uitgebreide spellen te maken en ieder kamp weer een goed thema te bedenken.

Gerrit Jan (Bagheera)

Hoi! Mijn naam is Gerrit Jan, bij de welpen ben ik Bagheera. Ik ga chemische technologie studeren aan de universiteit in Enschede na mijn tussenjaar dat ik gedeeltelijk in Azië beleef. Ik zit sinds dat ik 10 jaar ben al bij scouting Zona. In de afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd en gedaan bij scouting. Zo heb ik vaak deelgenomen aan verschillende zowel internationaal als regionale activiteiten en kampen met scouts uit andere landen en van andere scoutinggroepen. Met als hoogtepunt van mijn scouting “carriere” de wereld scouting jamboree in Japan waar ik (samen met 40.000 scouts van over heel de wereld) in 2015 aan deel heb genomen. Ik vertel hier graag meer over, tot het je verveelt. Ik ben leiding van de welpen omdat ik deze kinderen graag wil laten zien hoe geweldig scouting is in je leven en ik wil de kinderen graag dezelfde tijd bezorgen die ik ook heb gehad. Ik vind het erg leuk om insigne activiteiten te doen met de welpen en ik beleef ook veel plezier in het organiseren van een weekend- of zomerkamp met een toepasselijk thema.
Ohja, opkomsten waarbij de welpen zelf koken vind ik ook erg lekker, ik bedoel leuk

Sjoerd (Chil)

Hallo, ik ben Sjoerd, voor de welpen ben ik Chil. Chil is eigenlijk best een goeie beschrijving van mijzelf. Ik vind het leuk bij de welpen de welpen te zien ontdekken en ze kleine dingetjes te leren en te helpen ontdekken. Zelf ben ik ook gek van roofvogels en ben ik bezig met mijn opleiding tot valkenier. Volgend jaar ga ik ook beginnen aan de studie Biologie in Wageningen. Het leukste om met de welpen te doen vind ik vuurchillen, eh.. maken en speurtochten lopen, omdat dit meestal de momenten zijn dat je met de welpen de meest interessante gesprekken hebt.

Wiebe (Jacala)

Hoi! Ik ben Wiebe, maar met een groene blouse aan heet ik Jacala. Ik ben negentien jaar oud en ik maak dit jaar mijn middelbare school af in Deventer. Volgend schooljaar zal ik gaan studeren maar ik ga natuurlijk proberen zo veel mogelijk bij de opkomsten aanwezig te zijn.
Ik zit zelf sinds mijn negende bij scouting Zona. Eerst als welp, toen als scout en via de explorers ben ik nu Pivo en welpenleiding.
Buiten scouting houd ik van voetbal, wielrennen (kijken) en muziek.
Als welpenleiding probeer ik de huidige welpen met net zo veel plezier naar scouting te laten komen als ik zelf had als welp en welpen de kneepjes van het scoutingvak te leren zoals o.a. vuur maken, knopen en koken.