Leiding

Om de opkomsten en kampen te organiseren is er het leidingteam, zij maken het programma en treffen de nodige voorbereidingen om kampen en opkomsten zo leuk mogelijk te maken. Het leidingteam bestaat uit deze gemotiveerde vrijwilligers: Wiebe, Gerrit Jan, Wieke, Sanne, Daan, Jelle H., Jelle D., Valerie en Fanny.

Wiebe Piers (Jacala)

Hoi! Ik ben Wiebe, maar met een groene blouse aan heet ik Jacala. Ik ben 22 jaar oud en ik studeer Bewegingswetenschappen in Groningen, waar ik ook woon.
Ik zit zelf sinds mijn negende bij scouting Zona. Eerst als welp, later als scout en via de explorers ben ik nu al een aantal jaar welpenleiding.
Buiten scouting houd ik onder andere van voetbal, wielrennen en muziek.
Als welpenleiding probeer ik de huidige welpen met net zo veel plezier naar scouting te laten komen als ik zelf had als welp en welpen de kneepjes van het scoutingvak te leren zoals o.a. vuur maken, knopen en koken en natuurlijk het allerleukste: op kamp gaan!

Gerrit Jan Fokkert (Bagheera)

Hoi! Mijn naam is Gerrit Jan, bij de welpen ben ik Bagheera. Ik studeer chemische technologie aan de universiteit in Enschede. Hier ben ik actief in het studentenleven en organiseer ook daar graag evenementen en activiteiten. Ik zit sinds dat ik 10 jaar ben al bij scouting Zona. In de afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd en gedaan bij scouting. Zo heb ik vaak deelgenomen aan verschillende zowel internationaal als regionale activiteiten en kampen met scouts uit andere landen en van andere scoutinggroepen. Met als hoogtepunt van mijn scouting “carriere” de wereld scouting jamboree in Japan waar ik (samen met 40.000 scouts van over heel de wereld) in 2015 aan deel heb genomen. Ik vertel hier graag meer over, tot het je verveelt. Ik ben leiding van de welpen omdat ik deze kinderen graag wil laten wat scouting kan brengen in je leven en ik wil de kinderen graag dezelfde tijd bezorgen die ik ook heb gehad. Ik vind het erg leuk om insigne activiteiten te doen met de welpen en ik beleef ook veel plezier in het organiseren van een weekend- of zomerkamp met een toepasselijk thema.
Ohja, opkomsten waarbij de welpen zelf koken vind ik ook erg lekker, ik bedoel leuk

Wieke Berger (Raksha)

Hallo, mijn naam is Wieke, maar de welpen noemen mij Raksha. Ik studeer Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit en woon doordeweeks dan ook in Nijmegen. In het weekend kom ik graag naar Warnsveld om samen met de rest van de leiding leuke opkomsten te organiseren. Verder werk ik in het weekend als activiteitenbegeleidster in de ouderenzorg. Het leukste aan scouting vind ik het samenwerken en samen leren van vaardigheden, die je als kind niet op school zult krijgen. Zelfs in mijn studententijd merk ik dat ik daar nog profijt van heb!

Sanne Ribbink (Mysa)

Hoi hoi, ik ben Sanne, bij de welpjes bekend als Mysa. Na de welpen, scouts en explorers ben ik nu al 2 jaar welpenleiding. Buiten scouting ben ik vooral bezig met school, ik volg de opleiding forensisch onderzoek in Enschede. Met de welpen vindt ik het allerleukst om nieuwe dingen te leren zoals pionieren, spoorzoeken, koken en natuurlijk stoeien.