Bevers

Voor wie?

Bevers zijn kinderen van 5 jaar tot ongeveer 7 jaar. Zodra de bever naar groep 4 van de basisschool gaat, vliegt het kind na de zomervakantie in principe ook over naar de volgende speltak, de welpen. 

Waar en wanneer?

De bevers draaien hun opkomsten op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Tussendoor hebben we pauze met limonade en een koekje. Meestal zijn de opkomsten gewoon bij scouting Zona waar we buiten kunnen rennen en spelen. Bij slecht weer doen we binnen leuke activiteiten in ons beverlokaal. Af en toe gaan we ook naar het bos of ergens anders op avontuur. Twee keer in het jaar gaan we een nachtje logeren op ons eigen vertrouwde terrein en we sluiten het seizoen af met een weekendkamp. 

Op avontuur in Hotsjitonia 

Het themaverhaal van de bevers speelt zich af in het dorp Hotsjitonia. Een dorp met veelzijdige inwoners, waarvan een aantal door de leiding zelf wordt gespeeld. Deze personages nemen de bevers mee op avontuur door verhalen te vertellen en door opdrachten en activiteiten te ondernemen die op de verhalen aansluiten. Bij de beverspeltak spelen de kinderen in een herkenbaar en samenhangend verhaal en zo wordt onbewust hun ontwikkeling gestimuleerd. 

Bij scouting Zona speelt de beverleiding Noa, Keet Kleur, Professor Plof en Rozemarijn, maar we gaan ook op bezoek bij de andere bewoners van Hotsjitonia, zoals Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker en Sterre en Steven Stroom. Door het jaar heen behandelen we tijdens de opkomsten verschillende activiteitgebieden: Sport & Spel, Internationaal, Buitenleven, Uitdagende scouting technieken, Expressie, Identiteit, Samenleving en Veilig & Gezond. Zo zorgen we voor een afwisselend programma dat aansluit bij de belevingswereld en ontwikkeling van de bevers. 

Kom je ook?

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken bij de bevers? Je bent van harte welkom op een van onze opkomsten. Bevers mogen drie keer komen kijken voor ze besluiten om lid te worden van de scoutinggroep. Mail hiervoor naar bevers@scoutingzona.nl