Kampen

Zelfstandigheid

Op kamp gaan kan best wel spannend zijn, ons enthousiaste leidingsteam zet zich daarom elk jaar in om kampen te organiseren waar iedereen zich thuis voelt. Er zijn jaarlijks meerdere kampen variërend van een weekend op eigen terrein tot het hoogtepunt van elke welp; zomerkamp. Doorgaans heeft elk kamp zijn eigen speciale thema, dit thema wordt als een rode draad door het programma geweven. Gedurende het jaar bouwen wij door middel van weekendkampen met één of twee overnachtingen langzaam op naar het zomerkamp dat vier overnachtingen telt. Hieronder staan de kampen die wij door het jaar heen organiseren.  

Herfstkamp

Duur: 1 of 2 nachten
Wanneer: oktober/november

In het najaar organiseren wij het eerste kamp van het scoutingseizoen. We slapen dan op ons eigen clubhuis en spelen veel leuke spelletjes. Thema’s die de revue zijn gepasseerd zijn heksen en tovenaars, de jungle en levend cluedo. 

 

Winterkamp

Duur: 1 nacht
Wanneer: februari/maart

In het voorjaar organiseren wij ons winterkamp, dit is best afzien maar gelukkig kunnen we binnen in ons clubgebouw warm slapen. Tijdens het winterkamp zijn de kinderen al eens naar het Narni-B van koning Soleil en de ijskoningin geweest maar ook bij spionnen in de leer gegaan om een bom te ontmantelen. 

 

Weekendkamp

Duur: 2 nachten
Wanneer: mei

In de lente organiseren wij een weekendkamp waarbij de welpen twee nachten overnachten op ons eigen clubgebouw, dit doen zij als voorbereiding op het zomerkamp. De leiding zorgt voor een leuk en uitdagend programma. De welpen zijn al eens in luilekkerland geweest maar hebben ook Vikingen op bezoek gekregen. 

 

Zomerkamp

Duur: 4 nachten
Wanneer: eerste week van zomervakantie regio midden Nederland

De eerste week van de zomervakantie reizen de welpen ieder jaar af naar een clubgebouw van een andere scoutinggroep in de buurt van Warnsveld. Voor het hoogtepunt van ieders scoutingjaar; zomerkamp! Ook dit kamp speelt zich af in een thema. Zo zijn de welpen al eens de hele wereld afgereisd, hebben zij zich ondergedompeld in het oude Egypte en kwamen zij in het koninkrijk Zonatium waar zij de koningin, de prinses, de vier stoere ridders en de gezellige nar hebben geholpen.