Welpenleiding

Om de opkomsten en kampen te organiseren is er het leidingteam, zij maken het programma en treffen de nodige voorbereidingen om kampen en opkomsten zo leuk mogelijk te maken. Het leidingteam bestaat uit deze gemotiveerde vrijwilligers: Fanny, Wiebe, Gerrit Jan, Jelle, Joris en Wieke. 

Fanny Poteau (Phaona) – teamleidster
Hoi! Ik ben Fanny en de welpen kennen mij als Phaona, de wolf. Ik studeer de Pabo in Nijmegen en loop dan ook veel stage op de basisschool. Ik ben dus de hele week bezig met kinderen en dat vind ik erg leuk. Voordat ik leiding werd bij de Welpen heb ik zelf ook bij de Welpen, Scouts en Explorers gezeten. In het leidinggeven heb ik enorm veel plezier en daarom ben ik nu ook actief als teamleidster van de welpen. Het leukste vind ik als ik zelf mee kan doen met de spelletjes en dan lekker vies kan worden, zoals lekker fanatiek trefballen! Maar het allerleukste vind ik natuurlijk de kampen! Door de leuke rode draad kunnen wij ons als leiding elke keer weer helemaal inleven in een ander karakter, heerlijk! Ik vind het belangrijk dat alle welpen het naar hun zin hebben, daarom check ik regelmatig even hoe het gaat met iedereen. Naast scouting maak ik al heel veel jaren graag muziek en ben ik dus vaak te vinden als juf Fanny op de basisschool.

Wiebe Piers (Jacala)
Hoi! Ik ben Wiebe, maar met een groene blouse aan heet ik Jacala (de krokodil). Ik ben bezig met mijn master Sportwetenschappen in het Verre Groningen, waar ik ook woon.
Ik zit zelf sinds mijn negende bij scouting Zona. Eerst als welp, later als scout en via de explorers ben ik nu al jaaaaren welpenleiding, en dat met enorm veel plezier.
Buiten scouting houd ik onder andere van voetbal, wielrennen en muziek. Als er gevoetbald wordt door de kinderen, ben ik nooit te beroerd om een balletje mee te trappen!
Als welpenleiding probeer ik de huidige welpen met net zo veel plezier naar scouting te laten komen als ik zelf had als welp en welpen de fijne kneepjes van het scoutingvak te leren zoals onder andere vuur maken, knopen en koken en natuurlijk het aller allerleukste: op kamp gaan!

Gerrit Jan Fokkert (Bagheera)
Hoi! Mijn naam is Gerrit Jan, bij de welpen ben ik Bagheera. Ik studeer chemische technologie aan de universiteit in Enschede. Hier ben ik actief in het studentenleven en organiseer ook daar graag evenementen en activiteiten. Ik zit sinds dat ik 10 jaar ben al bij scouting Zona. In de afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd en gedaan bij scouting. Zo heb ik vaak deelgenomen aan verschillende zowel internationaal als regionale activiteiten en kampen met scouts uit andere landen en van andere scoutinggroepen. Met als hoogtepunt van mijn scouting “carriere” de wereld scouting jamboree in Japan waar ik (samen met 40.000 scouts van over heel de wereld) in 2015 aan deel heb genomen. Ik vertel hier graag meer over, tot het je verveelt. Ik ben leiding van de welpen omdat ik deze kinderen graag wil laten wat scouting kan brengen in je leven en ik wil de kinderen graag dezelfde tijd bezorgen die ik ook heb gehad. Ik vind het erg leuk om insigne activiteiten te doen met de welpen en ik beleef ook veel plezier in het organiseren van een weekend- of zomerkamp met een toepasselijk thema.
Ohja, opkomsten waarbij de welpen zelf koken vind ik ook erg lekker, ik bedoel leuk

Jelle Doorn (Hathi)
Ik ben Jelle Doorn, maar de welpen kennen me als Hathi. Hathi is de olifant van Jungle boek, deze naam past bij mij want ik houd van alles wat groot en lomp is. Buiten scouting vaar ik namelijk graag op skûtsjes en dat zijn grote zeilboten die vooral in Friesland rondvaren. Ik ben zelf ooit begonnen bij de dolfijnen en dat is dus bij de waterscouting. Ik ben uiteindelijk overgestapt naar de landscouting omdat ze daar leiding nodig houden en nu ben ik dus een modderscout (water + land = modder). Bij scouting vind ik spelletjes doen met de welpen het leukste en vooral als ik zelf ook mee mag doen. Welpen zien mij niet als leiding maar als klimpaal en je ziet mij regelmatig met een welp op mijn rug.
Het leukste kamp wat ik ooit gedaan heb is NaWaKa, dat is een groot zomerkamp waar alle zeeverkennergroepen uit Nederland en een aantal uit het buitenland op af komen. Het is dus een erg groot kamp waar een hoop kinderen allerlei activiteiten doen. Mijn lievelingskamp in het jaar is toch wel het zomerkamp, dan gaan we naar een locatie waar we normaal geen opkomsten hebben en dan hebben we dus een ander soort terrein waar we spelletjes, hikes en activiteiten kunnen doen. Daarnaast wordt daar een thema aan gehangen en zijn we de hele week in thema bezig.
Naast scouting ben ik ook actief bij de Ruime wind en organiseer daar zeilkampen voor de leeftijdsgroep 14-18. Tijdens die zeilkampen trekken we dan met valkjes door Friesland.
Ik studeer in Enschede en doe daar twee studies namelijk Werktuigbouwkunde en Industrieel Ontwerpen. Ik ben erg geïnteresseerd in aerodynamica, maar ook in het ontwikkelen van producten en het werken met klanten. Ik ben momenteel ook op zoek naar een baan in de richting zeilen en boten.

Wieke Berger (Raksha)
Hallo, mijn naam is Wieke, maar de welpen noemen mij Raksha. Ik werk bij de gemeente Apeldoorn en woon in Nijmegen. In het weekend kom ik graag naar Warnsveld om samen met de rest van de leiding leuke opkomsten te organiseren. Dit kan het aanleren van nieuwe vaardigheden zijn maar ook lekker de hele middag spelletjes spelen op het terrein. Tijdens de kampen ben ik in mijn element als we een leuk thema hebben bedacht en samen weten over te brengen op de welpen. 
In mijn vrije tijd zet ik mij graag in als vrijwilliger omdat ik daar veel plezier en energie uit haal. Naast scouting ben ik dan ook actief als leider en begeleider bij YMCA Zupthen. Verder houd ik erg van gitaar spelen, nieuwe speciaalbiertjes proeven en knuffelen met mijn kat. 
Het leukste aan scouting vind ik het samenwerken en samen leren van vaardigheden, die je als kind niet op school zult krijgen.Ik heb hier altijd veel aan gehad en kijk met een goed gevoel en toch altijd een lichte zweem van nostalgie terug op mijn tijd als welp, scout, explorer en roverscout bij scouting Zona.